Візит міністра закордонних справ Литви до України!

24 лютого, продовжуючи візит в Україну 🇺🇦, міністр закордонних справ Литовської Республіки 🇱🇹 Габріелюс Ландсбергіс зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та іншими вищими посадовими особами країни.
Під час зустрічі з Президентом України пан міністр підкреслив послідовну підтримку Литвою територіальної цілісності і суверенітету України, європейської та євроатлантичної інтеграції і процесу реформ. В ході бесіди обговорювалися ситуація на Донбасі, ініціатива Кримської платформи, порядок денний двосторонніх відносин Литви і України, боротьба з пандемією і підготовка до Конференції з питань реформ в Україні.
В ході зустрічі із прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем обговорювалися питання двостороннього співробітництва Литви і України, боротьби з пандемією, вакцинації, енергетичної безпеки та співпраці в контексті Люблінського трикутника.
Під час зустрічі із заступником прем’єр-міністра і міністром реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим основна увага була приділена агресії Росії на сході України — обговорені ініціативи щодо врегулювання конфлікту, надання допомоги постраждалим від війни українським громадянам і солдатам, а також ситуація в Криму.
На завершення свого візиту в Україну міністр закордонних справ Литви пан Габріелюс Ландсбергіс, під час транзитного перебування в Одесі, зустрівся із Головою Одеської облдержадміністрації – паном Сергієм Гриневецьким, Одеським Міським Головою – паном Геннадієм Трухановим, тимчасово виконуючим обов’язки Представника Міністерства Закордонних Справ України в Одесі – паном Сергієм Орловим та Почесним консулом Литовської Республіки в Одесі – пані Оленою Друтіс.

Пока нет комментариев

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *