Підтримка державного управління фінансами для України

18 червня у Києві офіційно стартував проєкт Європейського Союзу “Підтримка державного управління фінансами для України — EU4PFM”. Проект адмініструватиметься Центральною агенцією з управління проектами (Литва).

На прес-конференції проект представили Керівник групи підтримки України Європейської Комісії Петер Вагнер, Віце-міністр фінансів Литовської Республіки Дайва Брасюнайтє, Заступник міністра фінансів України Юрій Гелетій, Посол Литви в Україні Марюс Януконіс, Директор Центральної агенції з управління проектами Лідія Кашубєнє, Керівник проекту EU4PFM, естонський експерт з питань податків та митниці Егон Веермае, Голова Державної податкової служби України Сергій Верланов.

Проект виконуватиметься чотири роки, його мета – створення сучасної та ефективної системи збору податків, укріплення адміністративних навичок фінансових установ.

Центральна агенція з управління проектами відповідальна за виконання двох компонентів програми – «Покращення збору податків» і «Горизонтальні функції та управління», бюджет яких складає 29,5 млн.євро. Загалом на виконання програми Європейська Комісія виділила з бюджету ЄС фінансування у 50 млн.євро.  Додаткове фінансування у  5 млн. євро виділене Шведською агенцією розвитку SIDA та у 0,5 мл. євро Міністерством фінансів Литовської Республіки.

Центральна агенція з управління проектами виконуватиме проект спільно зі Світовим Банком, Міжнародним валютним фондом, Шведською агенцією розвитку SIDA та Представництвом Європейського Союзу в Україні. У проекті візьмуть участь експерти з Литви, Естонії, інших кран ЄС та України.

Пока нет комментариев

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *